Jan 23 2011

Apple и безумната им политика

Category: НонсенсLucho @ 22:03

От няколко години наблюдавам Apple и стратегическите грешки, които прави с iPhone и все повече се радвам, че Android ще измести iOS като водеща платформа за смартфони и таблети.

Стив Джобс е умен, но и доста нагъл човек. Проблемът не е толкова, че не обича Java и Flash, че забранява в AppStore-a да влизат приложения, които дублират оригиналните приложения на телефона, а по-скоро че не знае кога е прекрачил границата и кога да спре.

За мен границата беше прекрачена, когато след пускането на iPhone4 и открития бъг със загуба на мрежа, Стив Джобс излезе на една конференция и каза, че всичко е “ОК” и телефони няма да бъдат подменяни или ремонтирани. Това беше глупаво и арогантно точно в стила на Apple, но този път вече тотално се бяха самозабравили.

Днес обаче ме удивиха с още една пълна идиотия. Корпусите на новите iPhone4 вече ще се запечатват с винтове с глава тип Pentalobe (WTFFFF?!), вместо със стандартните кръстачки (Филипс).

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1349144/Apple-fits-iPhone-4-fixings-impossible-remove.html

Вярно, че болтчето с тая глава прилича на цветенце, обаче на тая планета вероятно има около 10 човека, които притежават отверка за това нещо!!! Това е ужасно арогантна и агресивна политика тип “Никой няма да ни отваря телефоните”, която естествено ще фейлне за една седмица. Толкова е нужно на китайските заводи да почнат да бълват такива отверки (в ebay вече има за около $7-8).

Вече все повече се убеждавам, че не само от Microsoft може да произлизат грандиозни и безсмислени глупости. Apple са способни на още повече.

Tags: ,

2 Responses to “Apple и безумната им политика”

  1. Миро Пасков says:

    Това е, защото тайният им бъдещ продукт е iSpanner или iScrewdriver – разбира се много magical.

  2. Lucho says:

    Да забогатееш от нов тип отверка си е сериозен бизнес план 😀

Leave a Reply