Feb 11 2010

Buzz е новият Twitter… че какво му има на стария?!

Category: Web,Нонсенс,СоциалниLucho @ 16:16

Такааа, след близо 4 месеца без да напиша нищо ново най-накрая се реших. Провокира ме новата услуга на Google – Buzz. Може би ако Google не ми натрапваха един глупав сплашскрийн с глупави въпроси по него, докато се мъча да си видя мейла в Gmail, нямаше да се налага да пиша лоши неща за новата им услуга… но сега се налага.

За тези от вас, които все още живеят в пещерите, ще ви кажа че Buzz е просто поредната микроблогинг услуга, която копира идеята на Twitter, но е добавила няколко фенси неща, като например тъмбнейлове на клипчетата и възможност за директен отговор на пост. Добре, ама това напрактика прави микроблогинга да не изглежда микро и да не е съвсем блогинг, по-скоро прилича на грозен претрупан Фейсбук, от който повечето туйтърджии се опитват да се спасят.  Гугъл винаги са имали нюх и са правили страхотни неща, но истината е че немогат да създадат по-гениална социална мрежа от Фейсбук и Туйтър и да се опитват да ги копират е  обречена идея. Хората са свикнали с тези две популярни мрежи и няма да  ги зарежат… за разлика от настолните игри, социалните мрежи не се напускат НИКОГА! Освен това Фейсбук има добре измислена и изградена инфраструктура за интегриране на приложения, 350 милиона… да – милиона, души, Туйтър е постоянно претоварен от нетърпеливи потребители, доста е тренди назапад и печели симпатията на хората предимно с простата си изчистена визия, която набляга на съдържание, а не на безсмислени функции. Buzz е нещо средно между тези две социални мрежи – ФБ и Туйтър,  но за съжаление обединява предимно негативните им качествата – ни риба, ни рак.  Може би Гугъл се надяват да отклонят част от хората към своята мрежа или пък да зарибят потребителите на Gmail да ползват Buzz. Съмняваме да успеят да направят, което и да е от двете, но само времето ще покаже.

Мен лично ме вълнува само един въпрос – дали ще доживеем един ден да играем Farmville в Buzz? 😀

2 Responses to “Buzz е новият Twitter… че какво му има на стария?!”

  1. Nasko says:

    По повода за напускането и игрите се сетих за това:
    http://theoatmeal.com/comics/facebook_suck
    Та в тоя дух, колко е макс левела на прасетата в Buzz? 😀

  2. mitakka says:

    гугъл са голяма работа ама искат да завземат едва ли не всичко, щом даже и продават ток в америка. Бъза е пълна шитня – нищо ново като концепция и ГЛАВНО – Няма кьорав потребител, с кой да си пиша? След като има вече изградени лидери, където можеш да намериш всеки за къв хуй да се местиш. Дори да се ползва, няма как да избегнеш бука защото всички са там, и кво излиза – да ровя в няколко еднакви сайта само щото по принцип уважавам гугъл, е просто нема да стане.

Leave a Reply