Oct 18 2010

Отворено писмо до американския президент

Category: Нонсенс,СоциалниLucho @ 03:08

Скъпи г-н Барак Обама,

Пиша Ви това тревожно писмо, за да ви информирам, че си губите времето като президент на САЩ. Срамота е, човек като Вас да похабява таланта си в управление на държава със значително по-нисък стандарт на живот от този у нас – България.  По-долу съм изложил няколко примера от българската действителност.

Г-н Президент, нашите служители от НАП пътуват с хеликоптери на работа. Вие можете ли да се похвалите с нещо подобно, а? Освен това до един са любители фотографи. Даже дочух, че от догодина ще им купим и една-две космически совалки (от излишъка в бюджета), защото от космоса можело да се правят по-хубави снимки.

Дъщерите на нашите магистрати живеят в къщи, които са големи поне колкото Вашата и при това – ново строителство! А Вие какво? На 50 годините сте, живеете в 200 годишна порутина, пред пенсия сте и се чудите как да вържете двата края. Е, това живот ли е? Тук – в България, 25 годишните девойки живеят в по-големи палати от вашия и управляват фирми, а не си губят времето като Вас.

Стандартът на живот в България е толкова висок, че общините считат повечето висши съдии за бедни и “крайно нуждаещи се” и им отстъпват парцели с право на строеж край морето. Е, вие Ваш’то море го напълнихте с петрол, така че Ви разбирам защо не искате да си правите вили там, но все пак – помислете по-сериозно над социалната си политика. Нещо стабилно й куца!

През изминалата година правителството ни направи сериозни съкращения и оптимизации в администрацията, благодарение на които българските държавни служители успяха да съберат някой лев и да си заформят скромни жилищни квартали, които във Вашата страна наричате “Ориндж Каунти” и “Бевърли Хилс”. Чувал съм, че при Вас само холивудските звезди и богаташите могат да си позволят подобен живот… при нас това е съвсем нормално явление за почти всеки съвестен държавен чиновник. Например – митничар.

Българската държава е толкова добра към гражданите си, че дори не им изисква разрешително за строеж, когато поискат да си направят вила край някой язовир с подземни гаражи за скутери. Разбирате ли, г-н Президент, средностатистическият българин обича да кара скутери и е срамота да няма и гараж, в който да си ги паркира. А Вие, г-н Президент, обичате ли да карате скутери в язовири?

Надявам се сериозно да обмислите поканата ми и дано това писмото Ви намери в добро здраве… а ако не ви намери в добро здраве, елате при нас – България е държавата с най-доброто здравеопазване в света – ще се погрижим за Вас!

Leave a Reply