07 юли 2010

Казвай веднага ‘щот ще те боли много!

Категория: Нонсенс,СоциалниLucho @ 13:10

Явно МВР-Пикчърс не са си взели поука при изготвянето на прес-материали и по-точно монтажа им. След поредната гръмка акция (в което няма нищо лошо, де) утре пак по всички телевизии ще се говори за „Полицейски произвол“ и „Полицейска държава“.

Повода е горният видео-маетриал – 27-32 секунда от  клипчето (видеото е публикувано на този адрес http://news.ibox.bg/news/id_186916563), където някое спец-ченге пита задържан „Какви са тия неща? Казвай веднага… казвай ‘щот ще те боли много!“. Малко преди да се смени кадъра, полицаят явно си изпуска нервите и извиква силно „Ка…“ (иска да каже „Казвай…“ вероятно).

Вярно е, че точно тези хора (наркодилърите) заслужават такова отношение, но защо трябва да ни го навират в лицето?! Защо трябва открито да ни заявяват, че полицията трябва да е също толкова брутална колкото и престъпниците?! Някак си е неестествено единия ден Веско Маринов да пее смешни милиционерски песнички с танцуващи униформени, а на следващия ден да гледаме такива материали.

Разбирам да има отделни случаи на прокурори, които да определят кой е престъпник и кой не, разбирам да се действа силово в някои случаи… но си мисля, че това не трябва да е всеки ден и при всяка акция – не е нормално. Не е нормално да се показва на обикновените хора. Това не всява респект, а по-скоро страх у тях.

П.П. Ако някой от МВР-Пикчърс го прочете това… МОЛЯ ВИ, научете се как да монтирате видео!!! Сигурно децата в детската градина биха се справили по-добре :D

Ъпдейт: МВР са се опитали да замажат положението, но всичко лъсва в тази статия: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/07/07/929384_mvr_promeni_video_za_arest_na_narkodiluri_sled_mediina/?ref=miniurl