Oct 03 2010

Mozilla Labs – Game On 2010

Category: Dev,HTML5,Mozilla,WebLucho @ 16:29

Тези дни хората от Mozilla Labs стартираха конкурс за разработка на изцяло уеб базирана игра. Състезанието се казва Game On 2010 и дава възможност на всички гейм или уеб разработчици да покажат на какво са способни, но… само с HTML(5)/Javascript/CSS.

Да – правилно прочетохте! Flash, Applet-и и други плъгини не са позволени, защото основната идея на конкурса е да покаже на какво са способни модерните браузъри. А те наистина са способни! HТML5 & Friends докараха на белия свят доста новости и купища ексцентрични API-та – Canvas елементът,  SVG (директно в html кода), WebGL, Web Sockets (двупосочна свързаност), няколко API-та за data storing, Video елементът и още много интересни благинки.

В конкурса могат да участват както индивидуални разработчици, така и екипи. Естествено и за награди е помислено, като за сега от Лаба са обявили само наградата за първо място – два билета за Game Development Conference 2011 в Сан Франциско, с включен път, хотел и храна. Награди ще има и за още дузина категории, така че запретвайте ръкави 😉

Крайният срок за участие е 11.01.2011г.

Успех на всички 🙂

П.П. Аз лично смятам да се включа и съм навит за обединяване на усилията с други ентусиасти.

Tags: , , ,

3 Responses to “Mozilla Labs – Game On 2010”

  1. Борислав Струнджев says:

    Давай смело! U can do it!

  2. Lucho says:

    Първата смърт е на Флаш… но покрай него и SL ще изгори 😛

Leave a Reply